VIDEO. Duitse Big Brother-bewoners zijn eindelijk ingelicht over corona

VIDEO. Duitse Big Brother-bewoners zijn eindelijk ingelicht over corona

De sterren van het Duitse realityprogramma kregen in een speciale uitzending videoboodschappen van vrienden en familie. De negen deelnemers waren tot nu toe nog niet op de hoogte, omdat ze compleet afgezonderd van de samenleving wonen.

Gescheiden van de buitenwereld

De presentator van het programma, Jochen Schropp, kwam samen met Big Brother-arts Andreas Kaniewski langs in het huis om de deelnemers op de hoogte te brengen van het COVID-19 virus. Ze bleven daarbij achter een glazen wand zitten.

De bewoners van het Big Brother-huis werden op 6 februari opgesloten in het huis, op 10 februari was de eerste aflevering op televisie te zien. De deelnemers die later in het huis kwamen, moesten in alle talen zwijgen over de situatie. Dinsdag werd uiteindelijk toch besloten de kandidaten in te lichten.

Big Brother

Het programma Big Brother werd verzonnen door John de Mol en in 1999 voor het eerst uitgezonden. Sindsdien zijn er in Nederland en Vlaanderen 15 seizoenen geweest. Het eerste seizoen in Duitsland was een jaar later, in 2000. Ons buurland is inmiddels bezig met seizoen 13 van het programma.

De naam van het programma komt uit George Orwells boek '1984'. In het dystopische verhaal uit 1949 worden mensen non-stop gevolgd door 'Big Brother', een dictator die alles ziet.

Bron: Metro Nederland