VIDEO. Dit doen mensen als ze een berg muntjes vinden

Stel je voor: je ziet op je pad een berg muntjes liggen, wat zou jij ermee doen? In Londen hebben twee mensen een sociaal experiment uitgevoerd om te zien hoe voorbijgangers zouden reageren.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Een Kroatische artieste had een kunstwerk gemaakt met 1.500 munten van twee pence (ter waarde van 300 pond, 351 euro). Ze wist niet goed hoe ze die allemaal mee naar huis kon nemen, dus stelde zakenman Jamahl McMurran voor om er iets ludieks mee te doen.

So my Airbnb guest and I decided to place 15000 2p coins on the canal and record what would happen.... #coinsbythecanal pic.twitter.com/2oe93Bv0Ka

— Jamahl (@JHM_UK) 17 mei 2017

Hilarische reacties

Het duo stak de pennies in een zak en dropte ze allemaal langs het Regent's-kanaal in Londen. Ze hadden een camera klaargezet in het appartement van Jamahl, dat uitkijkt op de plaats waar de munten lagen. Zo konden ze de hilarische reacties vastleggen. De twee hebben ongeveer vier uur filmmateriaal en er zitten wel wat grappige momenten tussen. Op het einde werd het geld wel meegenomen. Het filmpje gaat viraal op Twitter.

This guy is awesome.... looking for some magic #coinsbythecanal pic.twitter.com/Dj4Dvojawn

— Jamahl (@JHM_UK) 17 mei 2017