VIDEO. Is dit de meest beschamende overval ooit?

VIDEO. Is dit de meest beschamende overval ooit?

De dader wandelt op zijn sokken de lokale supermarkt in een buitenwijk van het Australische Brisbane binnen. Hij haalt een mes tevoorschijn en bedreigt de werknemer. De blootvoetse bandiet zegt daarna enkele woorden maar kan de kassabediende niet overtuigen.

Gelukkig druipt hij 15 seconden later met hangend hoofd weer af. Misschien omdat er net een auto aankwam, of omdat hij zich realiseerde dat hij niets van de man achter de toonbank zou krijgen. De moeite die de man in zijn roofbeurt stak, was alleszins niet echt noemenswaardig, en maar goed ook.

Reacties

De politie van Queensland, de staat waarin het tafereel zich afspeelde, gaf een verklaring vrij. "Om  04:30 uur liep een man de winkel in en haalde een roodgekleurde zak en een mes boven waarmee hij een 32-jarige mannelijke medewerker bedreigde", staat er te lezen. "De man eiste geld, maar vluchtte met lege handen."

Police are investigating an attempted armed robbery at a Clontarf convenience story early this morning. More info: https://t.co/ogYtSVMFQ9 pic.twitter.com/xtuyOufGZ1

— Queensland Police (@QldPolice) June 6, 2019

De politie deelde de beelden van het incident op sociale media, waar mensen er het komische toch van kunnen inzien. "Ik geef hem een ??2 op 10 voor zijn inspanningen", schreef een Facebookgebruiker. "Nou, hij heeft tenminste zijn eigen tas meegenomen. Nu nog zijn gezicht afschermen van een camera", zegt een ander cynisch.