VIDEO. Colombia blaast gebouw op waar Pablo Escobar woonde

VIDEO. Colombia blaast gebouw op waar Pablo Escobar woonde

Het gebouw stond in een welvarende buurt van de op één na grootste stad van Colombia, Medellin, en werd via een gecontroleerde maar tegelijk spectaculaire explosie in drie seconden vernield. Dat ging gepaard met een enorme wolk stof.

Cocaïne

Escobar, die in de jaren 80 in het gebouw woonde, vergaarde jaarlijks miljarden dollars met de handel in cocaïne. Hij is verantwoordelijk voor ongeveer 6.000 moorden. Hij werd in 1993 op 44-jarige leeftijd neergeschoten op een dak in Medellin.

Rondleidingen

Het Monaco-gebouw was een van de stops bij toeristische rondleidingen over Escobars leven. Critici zeiden dat de rondleidingen het drugsgeweld van de jaren tachtig verheerlijkten, terwijl het aan duizenden mensen het leven kostte.

Medellin probeert de erfenis van Escobar van zich af te schudden. Voordat het gebouw werd neergehaald, stond het al onder politiebewaking en konden toeristen het enkel langs de buitenkant zien. Nu komt er een herdenkingspark ter nagedachtenis van de slachtoffers van drugstrafikanten. "Dit betekent dat de geschiedenis niet zal worden geschreven in dienst van de daders, maar ter erkenning van de slachtoffers", zei president Ivan Duque.

Meest gelezen
 1. croothumb

  Alexander De Croo onzeker over eindejaarsfeesten: «Daar zal veel van afhangen»

 2. temp5

  ‘Temptation’-Aylin poseert in doorzichtige lingerie: «Wow, wat een schoonheid!» (foto)

 3. kinga-cichewicz-kqDEH7M2tGk-unsplash

  Moeite met opstaan? Zo word je gegarandeerd energiek wakker

 4. imenthumb

  Imen uit ‘Love Island’ heeft de liefde gevonden en deelt foto van hun tweetjes

 5. OLIFANT

  SCHATTIG. Baby-olifantje speelt ‘kiekeboe’ en het is hartverwarmend (video)