VIDEO. Bejaarde voetballer verbreekt opvallend wereldrecord

VIDEO. Bejaarde voetballer verbreekt opvallend wereldrecord

Ezzeldin Bahader heeft een nieuw wereldrecord behaald. De 75-jarige Egyptenaar scoorde in een officiële wedstrijd waardoor hij de oudst scorende profvoetballer ooit wordt. Vorige maand verscheen de man al eens in het nieuws omdat hij het record van oudste profvoetballer ter wereld wil verbreken. Daar is hij bijna in geslaagd. Om dat record te behalen moet hij nog één wedstrijd spelen. 

De Egyptische Ezzeldine Bahader, vader van vier en grootvader van zes kinderen, moet twee opeenvolgende wedstrijden afwerken om de oudste profvoetballer ter wereld te worden. De eerste wedstrijd zit er intussen op: 6 oktober speelde 1-1 gelijk tegen Genius. Zijn ploeg stond al lange tijd op achterstand toen de 75-jarige man plots een penalty kreeg in het slot van de wedstrijd. Hij wist de elfmeter gemakkelijk om te zetten. Hiermee is Bahadar de oudste profvoetballer die scoort in een officiële wedstrijd en verbreekt hij het record van de Japanner Miura, die op 53-jarige leeftijd scoorde.

Ander record  

Zijn andere doelstelling, die om oudste profvoetballer ter wereld te worden, kan hij nog steeds behalen. Hiervoor moet hij de volgende wedstrijd op 21 maart volledig afwerken. Bahadar gaf wel mee zich geblesseerd te hebben na de vorige wedstrijd, maar wilde de match toch uitspelen. Coach Ahmed Abdel Ghany sprak met Talksport: "Het is zeer goed voor Egypte om een record te hebben in het 'Guinness Book of Records' en voor ons om hem in de club te hebben." Als de Egyptenaar op 21 maart 90 minuten speelt, wordt hij officieel de oudste profvoetballer ter wereld.