VIDEO. Beer doet aan carjacking

VIDEO. Beer doet aan carjacking

In het Canadese Whistler gebied brak een zwarte beer in een bestelwagen in. Het dier opende de voordeur net als een mens met zijn poot en klom erin opzoek naar eten. De beelden werden opgenomen door Matt Patterson de eigenaar van de wagen.

"Op dat moment stonden er drie busjes van ons bedrijf in het gebied, maar alle bestuurders zaten in de mijne”, zei de man aan de Canadese media. “Tijdens onze conversatie wees een collega naar wat er achter ons gebeurde.”

Duizenden keren

De mannen zagen een zwarte beer voorbij wandelen, iets wat ze wel vaker tegen komen in dat gebied. “Na enkele seconden stapt het dier richting de deur en opent het portier alsof hij het al duizenden keren had gedaan”, voegde Patterson er aan toe. “Het leek allemaal zo gemakkelijk te gaan. Ik was echt in shock.”

Een echte dief

Het dier heeft ongeveer 12 minuten in de bestelwagen gezeten opzoek naar voedsel. Na enige tijd besloten de mannen het dier weg te jagen door op de zijkant van het busje te kloppen. De beer springt uit de bestelwagen en neemt uiteindelijk gewoon een fles water met zich mee. “De carjacker liet geen krassen of sporen van vuil achter, net zoals een echte dief zou gedaan hebben”, klonk het.