VIDEO. Attente witte dolfijn geeft in water gevallen gsm terug

VIDEO. Attente witte dolfijn geeft in water gevallen gsm terug

Het zoogdier kreeg daardoor veel belangstelling en nestelde zich al gauw nabij de haven waar hij gevonden werd. Daar kreeg hij vaak eten en bezochten toeristen en omwonenden de nieuwe vedette. Noorse media lanceerde zelfs een poll om de dolfijn een naam toe te kennen.

Ook Mansika ging met haar vrienden naar de haven om te kijken of ze de beloega konden spotten. Jammer genoeg had ze niet gezien dat de zak van haar jas nog openstond, waardoor haar gsm in het water viel. Die zie je niet meer terug zou je denken. Maar de attente walvis stak de mobiele telefoon tussen zijn bek, zwom naar het meisje en gaf hem dan galant terug. Vrienden die toekeken filmden het ongelofelijke tafereel.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

when animals are kinder than humans ?? #beluga #whale This video is being represented by LADbible Group. To use or license this video please email licensing@ladbiblegroup.com

Une publication partagée par ISA OPDAHL LARSSON | 21 (@isa.opdahl) le

Harnas

Noorse vissers spotten de beloega toen die z'n harnas wou afschudden tegen de rompen van hun boten. Met wat hulp van de vissers lukte dat ook en op het harnas stond te lezen dat hij 'Eigendom van Sint-Petersburg' was. Daarom dachten de Noren dat het zoogdier waarschijnlijk ontsnapt was uit een Russische militaire basis, omdat de beestjes daar worden ingezet om bijvoorbeeld onderwatermijnen te lokaliseren. Volgens The Washington Post overwegen de autoriteiten nu het vriendelijke dier te laten verhuizen naar een beschermd gebied in IJsland.