Victoria Beckham is de meest succesvolle Britse ondernemer van 2014

Victoria Beckham is de meest succesvolle Britse ondernemer van 2014

Victoria Beckham, popster, model en vrouw van David Beckham, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als mode-ontwerper. Daarvoor werd ze tot de meest succesvolle Britse ondernemer van 2014 bekroond. De vrouw staat op de eerste plek in de lijst van het zakenblad Management Today. De ranglijst word opgesteld op basis van groei van omzet en de werkgelegenheid in de afgelopen vijf jaar.

Het tijdschrift zegt dat Beckham, die vorige maand een boutique opende van 6000 vierkante meter in Mayfair in Londen, het levende bewijs is dat de beroemdheid de meest verhandelbare stof is van allemaal.

Philip Beresford die de lijst opstelde, zei dat Beckham met haar genuanceerde zakelijke inzicht haar eerste plek meer dan verdiende. De 40-jarige ex-Spice Girl en moeder van vier richtte een vijf jaar geleden een mode-bedrijf op. Sindsdien groeide haar personeel van drie man naar een 100-koppig team en draaide het bedrijf een omzet van 40 miljoen euro.

Door creditcardhouders van 190 euro, T-shirts voor meer dan 880 euro en handtassen voor maximaar 23.000 euro te verkopen, heeft ze de omzet zien toenemen met 2900% en de werkgelegenheid zien groeien met 3233%. "Ze is dus de terechte nummer één in deze twee cruciale metingen voor success," aldus Beresford.

Beckham sprak zelf over haar transformatie van zangeres tot designer in een recent interview met The Guardian. "De eerste keer voelde ik me beroemd, maar nu heb ik de eer om me succesvol te voelen."

Afgezien van Victoria Beckham bevat de lijst 14 andere vrouwen, waaronder software-ondernemer Suzanne Marshall-Forsyth en Cathie Paver, oprichter van Paver Shoes.