Victor Polster wint Prijs Beste Acteerprestatie in Odessa

Victor Polster wint Prijs Beste Acteerprestatie in Odessa

De film "Girl" van Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster blijven de prijzen opstapelen. Nu heeft de 16-jarige Polster de prijs voor de Beste Acteerprestatie gewonnen op het internationale filmfestival van Odessa (Oekraïne). Vrijdagavond won "Girl" ook al de Gouden Toren, de Prijs voor Beste Film, op het Europees Filmfestival in het Servische Palic. Voor Victor Polster, die in "Girl" zijn acteerdebuut maakt, is het niet e eerste bekroning. Op het voorbije Filmfestival van Cannes won hij ook al de 'Un Certian Regard' prijs voor Beste Acteerprestatie. Op dat festival sleepte "Girl" in totaal vier prijzen in de wacht. Naast de prijs voor Beste Acteerprestatie, waren er de Queer Palm, de Fipresci-prijs van de filmkritiek en de prestigieuze Caméra d'Or voor het beste speelfilmdebuut.

Sindsdien is de film van regisseur Lukas Dhont aan een internationale zegetocht bezig met selecties voor festivals als Karlovy Vary, Palic en Odessa. De film is ook genomineerd voor de LUX Filmprijs van het Europees Parlement.

Bij ons is het wachten tot 9 oktober wanneer de film het Film Fest Gent officieel opent, waarna distributeur Lumière Girl op 17 oktober in de Belgische bioscopen uitbrengt.

bron: Belga