Victor Campenaerts verlaat Lotto Soudal voor opvolger van Dimension Data

door
Belga
Leestijd 1 min.

Team Dimension Data, dat volgend seizoen Team NTT zal heten, heeft vandaag de komst van Victor Campenaerts aangekondigd. De 27-jarige Campenaerts komt op 1 januari 2020 over van Lotto Soudal, waar hij de voorbije twee seizoenen onder contract stond. Zijn nieuwe contractduur werd niet bekendgemaakt. De overgang van de Antwerpenaar hing al een tijdje in de lucht en werd vandaag bevestigd door het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team.

Campenaerts trapte zich het voorbije voorjaar in het Mexicaanse Aguascalientes de geschiedenisboeken in door het werelduurrecord van Bradley Wiggins te breken. Onze landgenoot zette een afstand van 55,089 km neer, een prestatie die mogelijk nog wel een tijdje kan standhouden.

De tijdritspecialist brak de voorbije jaren helemaal door met twee Europese titels tijdrijden (2017 en 2018), een bronzen plak op het WK tijdrijden (2018) en winst in een rit tegen chrono in Tirreno-Adriatico (2019). Na een tegenvallend BK tijdrijden, waarin hij pas vierde werd, nam hij een rustpauze. Hij bouwt momenteel opnieuw op om eind september in Yorkshire opnieuw proberen te schitteren in de tijdrit op het WK.

bron: Belga