Verzekeraars schatten kost aanslagen 22 maart op 112 miljoen euro

Verzekeraars schatten kost aanslagen 22 maart op 112 miljoen euro

De Belgische verzekeraars schatten dat ze zowat 112 miljoen euro uitgekeerd hebben of nog zullen uitkeren naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro. De schade aan de luchthaven zit wel niet in dat bedrag omdat die verzekerd is bij een buitenlandse verzekeraar. Sectororganisatie Assuralia verschafte vandaag bijgewerkte cijfers omtrent de aanslagen van 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem en de Brusselse metro. "We zitten nu op een totale kostprijs van 112 miljoen euro voor de aanslagen", zei voorzitter Hans De Cuyper.

De 112 miljoen euro is de schade die de Belgische verzekeraars uitgekeerd hebben of nog zullen uitkeren. 28,6 miljoen euro is effectief al uitgekeerd, het gaat dan bijvoorbeeld over verzorgingskosten. Wat nog uitgekeerd moet worden bevat onder meer rentebetalingen of uitkeringen.

Het gaat grotendeels over lichamelijke schade (94,3 miljoen). Voor morele schade is er sprake van 5,5 miljoen euro totale uitkeringen, voor materiële schade is dat 8,6 miljoen euro en er zijn ook nog andere kosten (3,9 miljoen).

Het bedrag stabiliseert al enkele maanden, duidde De Cuyper, al zijn er wel nog af en toe aangiftes. "Ik denk dat we ervan mogen uitgaan dat deze kost vrij accuraat is", aldus voorzitter De Cuyper.

Begin november was er bij Assuralia nog sprake van een kost van 116 miljoen euro.

bron: Belga