Verschillende tunnels zondag afgesloten voor fietswedstrijd BXL Tour

Verschillende tunnels zondag afgesloten voor fietswedstrijd BXL Tour

Op zondag 17 juni vindt de tweede editie van de Brusselse fietswedstrijd BXL Tour plaats. Het 40 kilometer lange parcours loopt volledig door de hoofdstad en dat maakt dat verschillende straten tussen 9 en 13.30 uur volledig afgesloten worden. Dat kan de nodige verkeershinder veroorzaken. De fietswedstrijd start op het Paleizenplein en loopt over 40 kilometer Brusselse wegen naar de finish aan het Atomium. Het parcours is een voorproefje van de ploegentijdrit die uitgestippeld is voor de Grand Départ 2019 van de Tour de France in Brussel. De BXL Tour gaat om 10 uur van start met de categorie Master, waarna de fietsliefhebbers in verschillende golven, op basis van gemiddelde snelheid, van start gaan.

De wedstrijd loopt niet door de Brusselse Vijfhoek, maar andere belangrijke straten zoals de Belliardstraat, de Tervurenlaan, de Vorstlaan, Ter Kamerenbos, de Reyerslaan, het Meiserplein, de Budabrug, de Van Praetlaan en de omgeving van het Atomium worden van 9 tot 13.30 uur verkeersvrij gemaakt. De Troontunnel richting Belliardstraat, de Belliardtunnel richting Tervuren, de Jubelparktunnels en de Reyers-Meisertunnel richting Meiser worden eveneens afgesloten tijdens de BXL Tour.

Bij de eerste editie veroorzaakte de fietswedstrijd heel wat verkeershinder. De automobilisten kunnen voor alle verkeersinformatie over het afgesloten parcours terecht op de website van Brussel Mobiliteit.

De inschrijvingen voor de BXL Tour zijn nog open tot zaterdagavond. Aan de eerste editie namen 3.000 fietsers deel.

bron: Belga