"In verschillende nummers nog nooit zo goed geweest"

"In verschillende nummers nog nooit zo goed geweest"

Op het EK atletiek in Berlijn verdedigt Thomas Van der Plaetsen (27) zijn titel op de tienkamp. Begin juli liep hij op het BK een voetblessure op bij het polsstokspringen, maar hij ondervindt enkel nog hinder bij het verspringen. "Ik ben in vorm en voel me goed. In verschillende nummers ben ik nog nooit zo goed geweest", zei de Oost-Vlaming vandaag. "Het hielkussen is opgezwollen, maar verder voelt mijn voet goed aan", vervolgde Van der Plaetsen. "Enkel bij het verspringen is het nog een beetje zoeken. Vooral het hielcontact is pijnlijk. Het is nu een kwestie van hoe om te gaan met die pijn tijdens de competitie. Ik hoop toch 7m50 of 7m60 te springen."

Een gouden medaille is volgens de regerende Europese kampioen uitgesloten, de Franse wereldkampioen Kevin Mayer is buiten categorie. "Maar ik voel dat ik sterker ben dan op het voorbije EK in Amsterdam. Een mooie score zit er zeker in", aldus de meerkamper, die in Berlijn hoopt zijn persoonlijk record (8.332 punten) aan te scherpen.

Van der Plaetsen komt dinsdag en woensdag in actie. In Berlijn wordt het dan erg heet. "Bovenop het zware tijdschema is er dan nog die hitte. Woensdag zal het kwik stijgen tot 38 graden, terwijl het polsstokspringen dan doorgaat op de middag. Het wordt een kwestie van niet te kraken", besloot Van der Plaetsen.

bron: Belga