Verschillende geblokkeerde treinen, hinder op het hele spoornet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er zijn vanmiddag op verschillende plaatsen problemen op het spoornet. Tussen Brussel en Mechelen staat al minstens een uur een Thalys-trein geblokkeerd en tussen Kortrijk en Oudenaarde staan twee NMBS-treinen vast. Dat is vernomen bij NMBS en Infrabel. NMBS zegt dat er op het hele net hinder kan zijn. Problemen met de bovenleidingen liggen aan de basis van de geblokkeerde Thalys tussen Brussel en Mechelen. Thalys raadt reizigers aan om hun reis van vandaag indien mogelijk uit te stellen en biedt een gratis omwisseling aan.

Op de lijn waar de Thalys staat, zijn sinds 14.30 uur maar twee van de vier sporen beschikbaar. Reizigers tussen Brussel en Antwerpen moeten daardoor rekening houden met vertragingen en afschaffingen, zegt NMBS.

Ook tussen Kortrijk en Oudenaarde zijn er sinds 15.30 uur problemen met de bovenleidingen. Daar staan twee treinen vast met 60 reizigers aan boord. De airco in die treinen functioneert niet meer.

Tussen Deinze en Kortrijk waren er ook even stroomproblemen, maar daar zouden de treinen alweer rijden. Volgens de website van de NMBS is ook het verkeer tussen Mechelen en Puurs onderbroken door een brand in de buurt van de sporen.

bron: Belga