Verrassende vakantieverblijven

Verrassende vakantieverblijven

Voor groene jongens

Bewust omgaan met de natuur en de omgeving om zo een authentieke ervaring te beleven, wordt voor veel globetrotters steeds belangrijker. Daarom neemt duurzaamheid een steeds belangrijkere plaats in bij vakantiewoningen. Daarin kan je heel ver gaan en kiezen voor een earthship. Dat is een 100% duurzame woning, die gemaakt is van gerecyleerd materiaal en afval zoals oude autobanden. Bovendien zien deze huizen er ook bijzonder cool uit. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat je in de woning van enkele geitenwollensokken terecht komt. Dit exemplaar in de woestijn in New Mexico is bijvoorbeeld uitgerust met wifi en een flatscreen.

Voor hondenliefhebbers

Voor baasjes die hun trouwe viervoeter moeilijk thuis kunnen achterlaten als ze op vakantie gaan, zijn er heel wat mogelijkheden. Maar deze bed and breakfast in Idaho in de Verenigde Staten brengt de hondvriendelijke verblijfplaats wel naar the next level. Zo kan je verblijven in een reuzegrote beagle. Een deel van de meubels en decoratie – uiteraard ook in de vorm van honden – is het werk van het koppel, Dennis en Frances. Zij zijn niet alleen de aardige b&b-uitbaters, maar ook begenadigde kettingzaagartiesten. Volgens TripAdvisor is de Dog Bark Park Inn B&B een van de meest populaire bed and breakfasts in de staat.

Voor sprookjesfans

Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Dit peperkoekenhuisje in Geyserville is vast niet echt eetbaar, maar het ziet er alvast heerlijk uit. In het hartje van de Wine Country in Californië kan je het kind in je helemaal laten opleven. Als het huisje van de heks van Hans en Grietje toch niet helemaal je ding is, kan je ook de hobbithut boeken.

Voor vogelspotters

Wie heerlijk wil cocoonen in een nest tussen de bomen en letterlijk gewekt wil worden door het gefluit van vogeltjes, kan terecht in de gemeente Fondettes in Frankrijk. Hoog en – hopelijk – droog kan je in dit ‘vogelnest' ontsnappen aan alle drukte. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje zin voor avontuur. Wie last heeft van hoogtevrees kiest beter voor een klassiekere verblijfplaats.

Voor moderne kampeerders

Heb je zin om er even tussenuit te zijn op een exotische plek? Dan hoef je het niet te ver te zoeken.  Een overnachting in een Mongoolse yurt laat je al helemaal wegdromen naar de ongerepte natuur van het verre Azië, ook al staat die tent pakweg in het Friese Molkwerum (foto) of in Houffalize of zelfs in Leuven. Het is bovendien de ideale manier om comfortabel en luxueus te kamperen. Zo zijn de meeste yurts uitgerust met een handige keuken en een milieuvriendelijk toilet.

Foto's Airbnb en Bellavilla