Verpleegsters bedenken opmerkelijke remedie voor eenzame coronapatiënten (video)

Coronapatiënten op intensieve zorgen vechten niet alleen voor hun leven, maar ook tegen de eenzaamheid. Enkele Braziliaanse verpleegsters hebben op dat laatste iets gevonden.
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Om de aanraking van een menselijke hand na te bootsen, vullen ze latex handschoenen met warm water en strengelen ze die tussen de vingers van de patiënten. De warme hand(schoen) geeft de indruk dat een persoon van vlees en bloed hun hand vasthoudt, wat wonderen doet voor de patiënten. "Het is iets wat je niet kunt uitleggen", zegt verpleegster Semei Araújo Cunha, die de methode mee ontwikkelde, aan Reuters. "Het is ongelooflijk hoe snel je verbetering ziet bij de patiënt."

Bloedsomloop

Maar daarnaast heeft de warme handschoen nog andere positieve effecten. Het verbetert de bloedsomloop en zorgt er tegelijk voor dat de handen van de patiënten niet verkleumen. En wanneer hun handen te koud worden, geven ze een valse melding van zuurstoftekort, legt verpleegster Vanessa Formention uit.

Het trucje van de verpleegsters uit de stad São Carlos slaat intussen zo aan dat andere ziekenhuizen in de buurt het idee hebben overgenomen.