Verontwaardiging nadat danseressen al twerkend prestigieus schip inhuldigen (video)

Verontwaardiging nadat danseressen al twerkend prestigieus schip inhuldigen (video)

De verbijsterde blikken van de hoogwaardigheidsbekleders op de plastic stoelen zeggen genoeg over wat er in hun hoofd omging toen een groep danseressen in hotpants en baret erop los twerkten. Achter hen: de HMAS Supply, de nieuwste aanwinst van de Australische zeemacht. De 174 meter lange tanker wordt het nieuwe leidende schip in de vloot, en zal vooral ingezet worden bij natuurrampen en als logistieke ondersteuning voor andere marineschepen.

Bij dat paradepaardje hoorde een gepaste inhuldiging: de hoogste officieren hadden hun eremedailles opgeblonken, de aanwezige parlementsleden hadden hun mooiste pak netjes gestreken. Maar toen de vrouwelijke dansgroep ten tonele verscheen, vertoonden de aanwezigen heel wat moeite om hun gezicht in de plooi te houden.

(Lees verder onder de video.)

Verkeerde groep geboekt

Op sociale media klinkt heel wat verontwaardiging over de performance. Velen vragen zich af wie groen licht heeft gegeven voor de opmerkelijke dans. "Wie in hemelsnaam dacht dat dit oké zou zijn?", leest een veel gelikete reactie. Ook reacties uit politieke hoek bleven niet uit.  "Het niveau had zeker wat hoger gemogen", stelde ex-soldaat en liberaal parlementslid Phillip Thompson. "De defensiechef en parlementsleden waren hier aanwezig, dan past het niet om te twerken."

Anderen zien het probleem dan weer niet en loven de act van de dames. "Ik snap niet waarom sommigen hen in verlegenheid willen brengen. Is een groep van geweldig dansende vrouwen dan zo confronterend? Ik vind ze fantastisch", klinkt het.

Eén iemand op Twitter beweert over inside information te beschikken. "Mijn zoon zit in de Australische marine", schrijft de man. "Blijkbaar dachten ze dat ze een aboriginal dansgroep hadden geboekt. De matrozen vinden het hilarisch."