Vermoeiend weekend gehad? Zo overleef je de maandag

Vermoeiend weekend gehad? Zo overleef je de maandag

1. Niet snoozen

https://giphy.com/embed/10VqrByZ8Bx91m

Snoozen doet jammer genoeg meer kwaad dan goed. Je wordt alleen maar suffer van die extra minuten in bed, en dat kan je wel missen nu je elk restje energie hard nodig hebt. Spendeer die minuten liever aan een verfrissende douche om wakker te worden.

2. Doe aan ochtendgymnastiek

Ook al is een sportsessie in de vroege ochtend het laatste waar je zin in hebt, het wordt toch tijd om het te overwegen. Volgens slaapexpert William Kohler van het slaapinstituut uit Florida volstaat vijf minuten beweging om meer adrenaline aan te maken, waardoor je je alerter voelt.

3. Verzorg je uiterlijk

https://giphy.com/embed/Ok0I8t2NiFKaA

Volgens een studie die gepubliceerd is in het British Medical Journal is slaaptekort enorm nadelig voor je uiterlijk. Je hebt letterlijk een schoonheidsslaapje nodig zodat je lichaam en je huid kan herstellen. Mensen die te weinig slapen, zullen last hebben van hangende oogleden, rode ogen, donkere kringen onder de ogen, een bleke huis en hangende mondhoeken. Geef je huid een aangename scrub en gebruik wat make-up, zo zie je er tenminste frisser uit.

4. Geniet van de buitenlucht

giphy (10)

Ook al regent het pijpenstelen, de frisse buitenlicht helpt je om je wakker te houden. Natuurlijk daglicht verdrijft het slaapopwekkende melatonine uit je hersenen en maakt je alerter.

5. Niet overdrijven met de koffie

https://giphy.com/embed/3D1v8iexqiPbq

Sloten koffie lijken misschien wel je enige redmiddel om deze dag heelhuids door te komen, maar te veel koffie zal je alleen maar zenuwachtig en misselijk maken. Volgens het medisch centrum Mayo Clinic moet 500 milligram, ofwel een kopje in de ochtend en in de namiddag, volstaan.

6. Drink voldoende water

giphy (12)

Te weinig water drinken eist zijn tol op je energiepeil. Dehydratatie veroorzaakt namelijk een afname van het bloedvolume, wat het bloed dikker maakt. Hierdoor gaat het hart minder efficiënt pompen, waardoor zuurstof en voedingsstoffen de spieren en organen minder snel bereiken. Voldoende drinken is de boodschap. En dan graag water.

7. Doe je moeilijkste taken eerst

giphy (13)

In de ochtend heb je de meeste energie. Begin je werkdag dus met de moeilijkste taken, zodat je deze afgerond hebt vooraleer je middagdip opduikt.

8. Mijd suikers

Foto Pixabay

Overdag kiezen voor zoete tussendoortjes klinkt aanlokkelijk, maar die suikers ban je best zoveel mogelijk op een vermoeide dag. Ook cola als opkikker is geen goed idee. De suikerpieken geven je voor heel eventjes energie, maar daarna voel je je vermoeider dan voorheen. Vers fruit of lichte maaltijden zijn daarentegen een must.

9. Je hebt het gehaald! Kruip nu op tijd in bed. 

giphy (15)