Verloren gelopen schaap levert 22 kilo wol op

Zes jaar lang dacht de eigenaar van het Australische schaap Sheila dat ze dood was, maar onlangs werd ze gevonden langs de kant van de weg. Ze kreeg voor het eerst in lange tijd een sheerbeurt, die bijna 22 kilogram wol opleverde.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Sheila dwaalde al sinds 2010 rond in de wildernis van de Australische staat Tasmanië. Toen het dier gevonden werd, was het zo zwaar dat ze niet kon opstaan. "Ze knipperde naar me. Het was duidelijk dat ze niet dood was, dus ik probeerde haar weer op haar poten te krijgen", vertelt Peter Jones, die het dier vond, aan ABC News. Het is een klein wonder dat het dier nog leeft. Door de grote hoeveelheid wol die het schaap met zich meedraagt, kunnen immers ontstekingen ontstaan.

Wereldrecord

Het schaap werd uiteindelijk terug gebracht naar de rechtmatige eigenaar Derek Turvey. Hij zorgde ervoor dat het dier weer geschoren werd. Daaruit bleek dat Sheila bijna 20 kilogram wol met zich mee zeulde, opvallend veel, maar nog geen wereldrecord. Dat staat op naam van het schaap Chris. Ook hij liep meer dan vijf jaar door de wildernis. Zijn scheerbeurt leverde meer dan 40 kilogram wol op.