Verliefde jongen vergeet vrienden en krijgt begrafenis

Verliefde jongen vergeet vrienden en krijgt begrafenis

Keiran was stomverbaasd toen hij bij zijn stamkroeg in de Britse stad Wales aankwam, om zogezegd rugby te kijken met zijn vrienden. Al snel had hij door dat hij op zijn eigen nepbegrafenis was terechtgekomen. Met aansluitend een stille aantocht.

Zijn 50 vrienden hadden werkelijk alles uit de kast gehaald voor hun stunt: een handgemaakte kist, een lijkwagen, een predikant, afscheidsnummers en een overlijdenskaart.

Volgens organisator Ben Sullivan voelde het net alsof zijn vriend stierf toen hij 18 maanden geleden een relatie met Jess kreeg. "Niemand van ons ziet hem sindsdien vaak, hij reageerde niet op berichten of e-mails. Een paar weken terug waren we in de pub en begonnen we er grapjes over te maken'", vertelt hij aan Daily Mail. Zo ontstond het idee om een begrafenis voor Keiran te organiseren. "Ik leende een begrafenisauto en we reden de kist van kroeg naar kroeg, met de dominee ervoor en en alle jongens erachter. Zelfs de straten waren afgesloten. Het was episch.", aldus Sullivan.

Rouwkaart

Op de rouwkaart stond de volgende tekst: ,"Onze gedachten zijn bij Keiran, in deze donkere tijd. Maar we moeten niet treuren en wensen hem veel succes in zijn volgende leven. Keiran heeft 18 maanden geprobeerd zijn vriendschappen levend te houden, maar helaas is dat niet gelukt."

Gelukkig kon Keiran lachen om de actie. Hij probeerde de speciaal voor hem gemaakte doodskist zelfs uit. "Ik werd opgewacht door vijftig juichende vrienden, ik was in shock. Ze hebben zoveel moeite gedaan. Dit was zeker een dag om nooit te vergeten. Ik weet zeker dat mijn vriendin het goed zal vinden als ik de jongens vaker zie", besluit hij.