Verliefd? Zeg het met kakkerlakken!

Verliefd? Zeg het met kakkerlakken!

Voor het zesde jaar op rij geeft de New Yorkse dierentuin romantici de kans om een kakkerlak te vernoemen naar hun geliefde. Voor een luttele tien dollar (negen euro) mag je één van de sissende reuzenkakkerlakken uit Madagaskar een naam geven en krijg je een digitaal certificaat als bewijs van je liefde en adoratie. Voor 25 dollar (23 euro) krijg je een papieren certificaat met de naam van jouw kakkerlak en een chocolaatje.

De Bronx Zoo hoopt dat de duizenden naamloze kakkerlakken zo een beetje liefde krijgen met Valentijn. Daarnaast wil de dierentuin de onverdiende slechte reputatie van de beestjes bijschaven. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van alle dieren.

De San Francisco Zoo heeft zich laten inspireren door de Bronx Zoo, maar met minder romantische bedoelingen. Het dierenpark aan de Amerikaanse westkust roept mensen op om kakkerlakken of schorpioenen te adopteren en te vernoemen naar hun ex. Mensen met een meer romantische inborst kregen vorig jaar de kans om een kleine panda of een pinguïn te adopteren.