Verkrachters opgepakt die bewust soa's verspreidden

In Nederland zijn twee Antilliaanse tieners opgepakt die verdacht worden van verkrachting. Daarbij zouden ze bewust soa's hebben doorgegeven aan hun slachtoffers door ze onbeschermd te misbruiken.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

De twee tieners maken deel uit van de 'Franselaan-bende', vernoemd naar de straat waar één van de zes verdachten woont.

Verkracht in auto

Ze worden ervan verdacht eind 2016 een 35-jarige vrouw uit Schiedam te hebben verkracht. De vrouw stond geparkeerd aan het station van Schiedam-Centrum en werd in haar eigen auto meermaals misbruikt door de tieners. Begin 2017 werden de verdachten, toen 15 en 16 jaar oud, al eens aangehouden.

Soa's verspreiden

Eind 2018 sloeg de 'Franselaan-bende' weer toe. Een 14-jarige meisje werd meermaals verkracht in een kelderbox in Rotterdam-West. En begin dit jaar werd een meisje in Schiedam aangerand door een lid van dezelfde bende.

Enkele verdachten zouden bij de verkrachtingen bewust onbeschermd te werk zijn gegaan om hun soa's te verspreiden, zo meldt De Telegraaf.

De bende wordt van nog meer verkrachtingen verdacht, maar er wordt vermoed dat heel wat slachtoffers geen aangifte durven te doen uit vrees voor represailles.