Verkoop van nieuwe Batman-game stopgezet

Verkoop van nieuwe Batman-game stopgezet

Warner Bros. heeft de verkoop van Batman: Arkham Knight voor PC tijdelijk gestaakt door de vele problemen waarmee spelers te maken kregen. Dat heeft Warner zelf gemeld in een blogpost op zijn website.

Het bedrijf verontschuldigt zich voor de prestatieproblemen waarmee de PC-versie kampt. "We nemen deze problemen serieus en hebben daarom besloten om de verkoop tijdelijk te staken."

Warner meldde ook dat spelers indien ze dat wensen het aankoopbedrag terug kunnen krijgen via gamingplatform Steam. Het bedrijf legt vervolgens uit hoe de kopers daar aanspraak op kunnen maken.

Batman: Arkham Knight werd deze week uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Pc-gebruikers kloegen meteen na het downloaden dat er verschillende problemen waren met de audio, het aantal beelden per seconde en meldden dat het spel bij momenten zelfs volledig vastliep.

Het lijkt erop dat vooral eigenaars van een grafische kaart van AMD het slachtoffer zijn, al hebben ondertussen ook gamers met een grafische kaart van NVIDIA geklaagd over problemen.

Wanneer Warner een oplossing zal uitbrengen voor de problemen werd niet bekendgemaakt.