Verkiezingen18 - Peiling Belang van Limburg: Nek-aan-nekrace tussen CD&V en N-VA in Limburg

Als het vandaag gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn, stemt 23,1 procent van de Limburgers voor CD&V. N-VA volgt op een zucht, met 22,9 procent. Op ruime afstand volgen Open Vld met 12,2 procent en sp.a met 11,8 procent. Groen haalt op eigen kracht 7,5 procent. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox in opdracht van het Belang van Limburg. De Limburgers werden ook bevraagd naar wie hun sympathie uitgaat. Voor 23,6 procent is dat de N-VA. Met 14,8 procent staat CD&V op verre afstand op twee. Dan volgen Open Vld (9,8 procent), Groen (9 procent), sp.a (8,3 procent) en Vlaams Belang (7,6 procent). PVDA geniet de sympathie van 4,9 procent van de ondervraagden. Maar liefst 21 procent heeft voor geen enkele partij sympathie.

Uit de enquête blijkt ook dat meer dan de helft (53 procent) van de Limburgers al weten op wie ze gaan stemmen. Eén op de vier (13,7 procent) heeft daar nog geen enkel idee van. Slechts één op de vier (24,7 procent) zegt bovendien vertrouwen te hebben in de politiek, terwijl 76,2 procent vindt dat de politiek veel te ver van de mensen af staat. Meer dan twee derde van de bevraagden (68,1 procent) vindt bovendien dat politici enkel aan zichzelf en aan hun eigenbelang denken.

De peiling werd tussen 10 en 27 augustus bij een representatieve groep van 1.500 Limburgers tussen 18 en 79 jaar afgenomen. De foutenmarge bedraagt drie procent.

bron: Belga