Verkiezingen18 - Groen Antwerpen naar kiezer met thema's participatie en ambitie

Verkiezingen18 - Groen Antwerpen naar kiezer met thema's participatie en ambitie

De groenen in Antwerpen hebben zaterdag hun programma en de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Groen Antwerpen heeft de ambitie om de stad op een participatieve manier te besturen en zet daarom in op drie beloftes: gezonde lucht en veilig verkeer voor iedereen, betaalbare en goede woningen en Antwerpen moet een stad worden waarin iedereen zich gerespecteerd voelt. Wouter Van Besien is kandidaat-burgemeester, partijvoorzitster Meyrem Almaci is lijstduwer. Het stadsprogramma van Groen telt 103 pagina's en kwam er na gesprekken met de Antwerpenaren. Uit de ideeën en voorstellen kwam duidelijk naar voor dat Antwerpenaren willen participeren en de ambitie hebben om beter te doen in de toekomst. Rond die twee kernwoorden heeft Groen Antwerpen haar programma opgebouwd. "Groen engageert zich om op een heel participatieve manier de stad te gaan besturen", zegt lijsttrekker Wouter Van Besien.

Groen maakt de kiezer drie beloftes: de partij gaat voor een stad met gezonde lucht en veilig verkeer. "Ons mobiliteitsplan geeft veel meer plaats aan voetgangers en fietsers en investeert in treinen, trams en bussen. Het centrum maken we autoluw", zegt Van Besien.

Ook wil Groen van Antwerpen een fijne woonplek maken voor iedereen. "Toekomstige bouwprojecten zullen twee derde betaalbare woningen bevatten. Betaalbaar wonen is geen illusie voor Antwerpenaren, huisjesmelkers zullen worden verdreven omdat elke woning die verhuurd wordt, een kwaliteitsattest zal krijgen."

Tot slot wil Groen alle Antwerpenaren betrekken en zorgen dat iedereen respect heeft voor de andere. "Er zijn geen tweede- of derderangsburgers, wij zijn allemaal Antwerpenaar", zegt Van Besien. "We voeren praktijktests in tegen discriminatie als ik burgemeester ben."

Voor Van Besien is het duidelijk: "De groene verandering komt eraan, Antwerpen kan dat", besluit hij.

bron: Belga