Verhit weekend in Antwerpse wijk Luchtbal

De afgelopen dagen is er onrust geweest in de Antwerpse wijk Luchtbal, in het noorden van Antwerpen. Het kwam zaterdag onder meer tot een kat-en-muisspel tussen enkele tientallen jongeren en de politie. Enkele combiruitjes sneuvelden en een auto van de stad werd in brand gestoken. Daarover bericht ATV. Twee mannen werden aangehouden, van wie één persoon nog een bevel tot gevangenneming op diens naam had. De onrust zou er gekomen zijn nadat een jongeman had verklaard donderdagnacht erg zwaar te zijn aangepakt door de politie. Enkele tientallen jongeren verzamelden zaterdagavond op het Tampicoplein om er tegen het vermeende geweld protesteren.

De actie kreeg een gewelddadig karakter en er sneuvelden enkele ruiten van politievoertuigen. De politie verklaarde ook bedreigd te zijn geweest.

Twee personen werden op dat moment bestuurlijk aangehouden. Hun juiste rol in de feiten was nog niet meteen duidelijk. Een van hen bleek nog een bevel tot gevangenneming van vijf jaar te hebben openstaan. Dat bevel is meteen uitgevoerd, zegt het parket zondagavond. Men kon niet meteen zeggen voor welke feiten het bevel gold.

Na een aantal uren van rust werd het in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw onrustig. Aan een jeugdcentrum werd een wagen van de stad in brand gestoken. Enkele ruiten van het jeugdcentrum werden ingegooid, volgens de politie met de bedoeling om ook daar brand te stichten. Het parket werd op de hoogte gebracht om een sporenonderzoek uit te voeren.

bron: Belga