Verdwijning zestiger 2,5 jaar later beschouwd als moord

Verdwijning zestiger 2,5 jaar later beschouwd als moord

Tweeëneenhalf jaar nadat het lichaam van de 62-jarige Georges Appelmans werd aangetroffen in een waterput in Gooik, wordt zijn overlijden onderzocht als een moord. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Volgens de krant is de wending er gekomen nadat de wetsarts had aangedrongen op bijkomend onderzoek, waaruit gebleken was dat het slachtoffer niet overleden was op de plaats waar het gevonden was. Het parket wenst geen verdere commentaar te geven over het onderzoek. De 62-jarige Georges Appelmans was op 8 februari vertrokken voor zijn wekelijkse wandeltocht, maar kwam nooit meer naar huis. Verschillende zoekacties leverden geen resultaat op. Pas op 4 mei werd het lichaam van de man aangetroffen in een waterput bij een verlaten boerderij aan de Drie Egyptenbaan in Gooik. Op basis van de kleding werd vermoed dat het om de vermiste zestiger ging, maar omdat het lichaam al in een vergevorderde staat van ontbinding was, bestond daar geen zekerheid over. Pas een autopsie bracht zekerheid.

Aanvankelijk ging het parket niet uit van een moord, maar van een wanhoopsdaad of een ongeluk. De wetsarts eiste nader onderzoek van het water in de longen van het slachtoffer en daaruit bleek dat het water een heel andere samenstelling had dan het putwater waarin het lichaam was aangetroffen. Ook het borstbeen van Georges Appelmans bleek gebroken, wat op geweld bleek.

De nieuwe piste is dat de man wellicht met geweld onder water is geduwd op een eerste plek door iemand die het lichaam daarna in de waterput in de Drie Egyptenbaan heeft verborgen. Speurders zijn nu op zoek naar de plek waar Appelmans omgebracht is. Daartoe heeft men in de afgelopen maanden van verschillende beken en waterputten in de omgeving waterstalen genomen.

bron: Belga