Verdwaalde eland is een "zeer beleefde indringer"

Een familie in de Amerikaanse staat Idaho is flink opgeschrikt door een nachtelijke indringer: een 270 kilogram zware eland.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Volgens Idaho Mountain Express viel het dier omstreeks half drie 's nachts door het kelderraam van de familie Emerick. De eland bleef kalm onder de omstandigheden, maar was duidelijk niet van zin om te vertrekken.

De politie en het 'Idaho Department of Fish and Game' kwam ter plaatse en probeerde het enorme beest naar boven te jagen. Toen dat drie uur later nog steeds niet gelukt was, besloten ze een kalmerend middel toe te dienen. Met een stevige inspanning droegen ze het zware dier de trap op en brachten ze het buiten, waar het een kwartiertje later opnieuw bij positieven kwam.

Volgens Julie Emerick was er, behalve een boel uitwerpselen, geen schade aan de slaapkamer op de kelderverdieping. "Ze was het meest beleefde, gracieuze beest dat je ooit in huis zou kunnen hebben", aldus Emerick. De jacht- en visserijdienst spreekt dat tegen. In hun verslag staat te lezen dat de eland meermaals chargeerde, gelukkig zonder negatieve gevolgen.