Verdachte opgepakt na tweede brand in politiewagen in Molenbeek

Verdachte opgepakt na tweede brand in politiewagen in Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek zijn gisterenavond en afgelopen nacht twee politiewagens in brand gestoken. De politie heeft een verdachte opgepakt, een 18-jarige jongeman. Hij wordt vandaag voorgeleid bij het parket. Dat werd vernomen van Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West. Rond 19.00 uur werd een eerste politiewagen in brand gestoken, in de Vierwindenstraat. Rond 00.15 uur kwam er dan een oproep binnen voor een brandend voertuig in de De Rooverelaan. Agenten stelden vast dat het ging om een anoniem voertuig van de jeugdbrigade, die geparkeerd stond voor het commissariaat. De brand was aangestoken.

Later tijdens de nacht kreeg de politie vanuit de noodcentrale een bericht dat een man die in de buurt woont van de De Rooverelaan had gebeld om een ziekenwagen voor zijn zoon. Die was zwaar verbrand aan zijn handen.

De jongeman was eerst naar een ziekenhuis gegaan, maar daar was hem aangeraden aan te kloppen bij het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Daarop ging de tiener naar huis, waarna zijn vader om een ziekenwagen vroeg. De jongeman vertelde verschillende verhalen en werd door de politie meegenomen voor verhoor. Verder onderzoek, onder meer met beelden van bewakingscamera's, moet meer duidelijkheid scheppen.

bron: Belga