Verdacht voertuig Hallepoort - Veiligheidszone opgeheven

Verdacht voertuig Hallepoort - Veiligheidszone opgeheven

De volledige veiligheidszone in de omgeving van de Hallepoort is donderdagavond opgeheven. Dat stelt Belga ter plaatse vast. Het verdachte voertuig werd onschadelijk gemaakt door ontmijningsdienst DOVO. Een bestelwagen reed donderdagnamiddag ter hoogte van de Hallepoort door het rood licht. Bij controle trof de politie twee gasflessen aan in de koffer. Ze stelde daarom een veiligheidszone in en de ontmijningsdienst DOVO werd ter plaatse gevraagd.

De bestuurder van het voertuig is van zijn vrijheid beroofd en wordt op dit moment ondervraagd. Er is een onderzoek gestart om de bestemming van de gasflessen na te gaan en de bedoelingen van de bestuurder te achterhalen. "Het is absoluut voorbarig om te bevestigen dat de bestuurder criminele bedoelingen heeft of zou gehad hebben. Alle speculaties in die zin zijn voorbarig", zei het parket eerder nog. Voorts werden er geen ontstekingsmechanismen gevonden bij de gasflessen.

Volgens Charles Picqué, burgemeester van Sint-Gillis, staat de bestuurder gesignaleerd als zijnde geradicaliseerd en zou het mogelijk om een teruggekeerde Syriëstrijder gaan. De man zou zich verdacht gedragen hebben en ook hebben geweigerd de koffer te openen, waarna de agenten de deur van de bestelwagen hebben geforceerd.

bron: Belga