Verbaasde Vlaming belandt op T-shirts in Bangkok

Verbaasde Vlaming belandt op T-shirts in Bangkok

De 34-jarige Tom Leroy uit Sint-Niklaas zal zijn tripje naar Bangkok niet snel vergeten. Toen hij er een winkeltje binnenstapte, vond hij een stapel shirts met zijn portretfoto op geprint.

"Ik was op vakantie in Thailand, toen ik in Bangkok in een kledingboetiek T-shirts met mijn foto op tegenkwam", zegt Leroy. "De uitbaters en klanten dachten dat ik beroemd was en wilden een handtekening en met mij op de foto." Maar het bleef niet bij één winkel. Op verschillende plaatsen kwam Tom zichzelf tegen naast stapels T-shirts van wereldsterren zoals Amy Winehouse, Mohammed Ali en The Notorious B.I.G..

Ook een vriend van hem die een kledingwinkel in Londen heeft, had de shirts al opgemerkt. "Opeens vertelde hij dat hij een hoop T-shirts in Thailand had gekocht waar mijn foto opstond', aldus Tom.

Gelukkig heeft Tom wel een idee hoe die foto's daar terechtgekomen zijn. "Zo'n vier jaar geleden hebben we foto's laten maken ter promotie van mijn toenmalige muziekgroep - onder meer portretten van alle bandleden apart", vertelt Leroy. "De fotograaf was toen nog niet bekend en plaatste de foto's in zijn portfolio op zijn website." Waarschijnlijk zijn enkele Thaise mensen op de website uitgekomen en vonden ze het de moeite om de foto op shirts te laten printen. Tom zoekt nu een advocaat die voor hem gaat uitpluizen wat er precies gebeurd is zodat hij eventueel nog iets kan terugvorderen van de winst die met de shirts gemaakt is.