Venus was ooit een bewoonbare planeet

Venus was ooit een bewoonbare planeet

Laten we mensen met een al te enthousiaste verbeelding meteen intomen: er is geen leven gevonden op Venus. We weten allemaal dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars en hoewel dat veel zou verklaren, komt het niet overeen met de werkelijkheid.

Het is wel zo dat de planeet waarschijnlijk ooit geschikt was om er leven te doen ontwikkelen. Dat stellen wetenschappers van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA. Zij ontwikkelden vier scenario's voor de evolutie van de planeet Venus. Hun conclusie luidde als volgt: "Met zijn huidige rotatie van 243 dagen, was de planeet tot minstens 715 miljoen jaar geleden bewoonbaar. Dan moest het wel een omvangrijke oceaan gehad hebben".

Toegegeven, 715 miljoen jaar geleden is niet zo recent, maar je moet ook beseffen dat de planeet zich momenteel redelijk dicht bij de zon bevindt. De gemiddelde temperatuur bedraagt 462 graden en er hangen wolken van zwavelzuur in de lucht.

Toch er is een deel van de astronomen die ervan overtuigd zijn dat Venus in zijn jeugd veel weghad van de Aarde. Resultaten als deze bevestigen die hypothese nog meer.

Foto Pixabay