‘Veiligste drone ter wereld' uit België crasht tijdens testrit

‘Veiligste drone ter wereld' uit België crasht tijdens testrit

De Belgische start-up Fleye heeft uitgepakt met de ‘veiligste drone ter wereld' op de technologiebeurs Consumer Electronics Show in Las Vegas. Reporter Jen Copestake van de BBC liet het prototype uitvliegen voor een recensie. Tijdens de gefilmde testrit, gaf ze uitleg bij het vliegende toestel. "De propeller is omhuld met schuim en zit in de bolvormige drone verwerkt. Daardoor is het perfect veilig".

Wanneer Copestake met haar rechterhand naar de Fleye greep, liep het mis. De drone viel uit en stortte neer. Gelukkig was na een korte onderbreking de drone weer hersteld met wat tape en lijm. "Alle reserveonderdelen kunnen geprint worden met een 3D-printer."

Voor Copestake leverde het incident een boeiende demonstratie. "Hierdoor kon ik bewijzen hoe veilig het gebruik van de drone wel was. Ik had geen schrik dat het toestel me pijn zou doen. Het gaat ook nog maar om een prototype, de definitieve versie zal gemaakt worden van steviger plastic en zal onder meer sensoren en een sonar bevatten."

De drone zal autonoom kunnen vliegen via een app van zowel IOS als android. Nog tot 9 januari showen elektronicafabrikanten hun strafste hi-techsnufjes op de CES-hoogmis in Las Vegas.

Foto Fleye