Veganiste gearresteerd omdat ze vrachtwagen met kippen ramde

Een veganistische vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia is opgepakt omdat ze haar woede uitte over vleeseters. Ze reed tweemaal met haar auto tegen een truck die kippen vervoerde.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

De 26-jarige Judith Moriah Armstrong zag op de snelweg een vrachtwagen rijden met een lading kippen. Uit boosheid ramde ze haar wagen tegen de camion. De veganiste raakte de trekker een tweede keer voor ze vluchtmisdrijf pleegde.

De vrachtwagenchauffeur belde de politie om de vrouw op te sporen. Toen agenten bij haar aanbelden, weigerde ze met hen mee te gaan. Armstrong legde uit dat ze betrokken was in een ongeval.

Uit verder onderzoek bleek dat de Amerikaanse opzettelijk tegen de vrachtwagen was gereden. "Ze vertelde dat ze veganiste was en tegen de truck was gebotst omdat die kippen vervoerde", reageert een agent tegen de 'Athens Banner-Herald'.

Aangehouden

De vrouw had de politie wijsgemaakt dat ze dronken achter het stuur was gekropen, maar achteraf gaf Armstrong toe dat ze bij thuiskomst had gedronken. De vrouw werd aangehouden voor vluchtmisdrijf, agressief rijgedrag en belemmering van het politieonderzoek.