Veertig kilogram plastic gevonden in dode walvis in de Filipijnen

Veertig kilogram plastic gevonden in dode walvis in de Filipijnen

Mariene biologen uit de Filipijnen vonden bijna 40 kilogram plastic afval in een jonge walvis. Een jonge, mannelijke dolfijn van Cuvier is zaterdag dood teruggevonden. Het gaat over een walvisachtige uit de familie der spitssnuitdolfijnen. Volgens een Facebookbericht van het D' Bone Collector-museum zijn er 16 rijstzakken, vier bananenzakken, en tal van winkelzakjes teruggevonden in de dodelijke hoeveelheid plastic die het dier had ingeslikt.

"Zo veel plastic hebben we nog nooit in een walvis waargenomen. Het is walgelijk", zegt de niet-gouvernementele organisatie geleid door de mariene bioloog Darrell Blatchley in de Filipijnse stad Davao City.

"De regering moet stappen ondernemen tegen diegenen die de waterwegen en oceanen als vuilbak blijven gebruiken", zegt het museum. Het deelde foto's van het plastic afval dat uit de maag van de walvis is gehaald tijdens een autopsie, en zegt dat een volledige lijst van het plastic afval nog zal volgen.

"Het is zo schandelijk om te zien, en toont aan dat we drastisch moeten veranderen hoe we met plastic omgaan om onze oceanen te beschermen!", tweette de Britse organisatie ORCA maandag. Zij controleren en beschermen walvissen, dolfijnen en bruinvissen.

bron: Belga