Veeg de mensheid van de kaart door de wereld te infecteren met Ebola

Veeg de mensheid van de kaart door de wereld te infecteren met Ebola

Nu het eerste geval van Ebola is gediagnosticeerd in de Verenigde Staten, worden mensen gek op Twitter en doen ze alsof het einde van de wereld is aangebroken. Dat doet ons denken aan de harteloze game voor mobiele telefoons die Plague INC heet.

Plague INC is een verdomd accuraat spel want het biedt een opvallend nauwkeurige vergelijking van wat er op dit moment in de wereld gaande is. In Plague INC speel jij een dodelijke bacterie, virus of een andere nare ziekte. Het doel is om zo effectief mogelijk mensen te infecteren en te doden zodat alle mensen ter wereld besmet raken.

Je kan je ziekte noemen zoals je het wil, dus er zijn natuurlijk mensen die het geprobeerd hebben en hun ziekte Ebola hebben genoemd. Het welkomstscherm ziet er dan zo uit:

Dit is op meerdere niveaus creepy. Trouwens, dit is het volgende scherm:

Dit is pijnlijk accuraat en realistisch.

Het is best interessant om te zien hoe snel je de mensheid van het aardoppervlak kunt wegvagen, maar de timing is niet zo goed. Dit is een van die momenten waarop het waarschijnlijk leuker zou zijn om een Ebola survival-game te spelen. Hoewel we ons radeloze artsen kunnen inbeelden met te grote brillen en witte labjassen die het spel koortsachtig spelen om te ontdekken hoe ze de ziekte een stap voor kunnen blijven.