Vaticaan ontwikkelt eigen Pokémon Go met heiligen

Vaticaan ontwikkelt eigen Pokémon Go met heiligen

Gotta catch 'm all. Alle heiligen weliswaar, niet alle Pokémons. Dat is de opzet van JC Go, een nieuwe app die jongeren wil laten kennismaken met bekende bijbelse figuren. De app werd ontwikkeld door de katholieke vereniging Foundation Ramon Pane en kreeg al de persoonlijke zegen van paus Franciscus. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben de makers veel kenmerken geleend van het heel populaire Pokémon Go.

Hopen op een Pokémon-hype

De bedoeling is dat jongeren de app downloaden en dan in hun eigen omgeving op zoek gaan naar heiligen en andere bijbelse hoofdrolspelers. Door middel van GPS en augmented reality 'verschijnen' ze via het scherm van hun smartphone in hun woonkamer of in hun klas. Net zoals dat ook het geval is in Pokémon Go. Die app werd twee jaar gelanceerd en zorgde voor een nieuwe Pokémon-hype. Het programma werd 500 miljoen keer gedownload en bracht zo'n 1,7 miljard euro op.

"Het is de eerste keer dat de Kerk zo'n project gelanceerd heeft. Nog nooit hebben we zo'n geavanceerde technologie gebruikt", legt Ricardo Grzona van Foundation Ramon Pane uit. "Elke dag gebruiken jongeren hun smartphone om te communiceren en banden met elkaar aan te gaan. We willen daar ook aanwezig zijn. We bieden hen een educatief spel aan dat religieus en interactief is en waarbij ze evangelistische teams kunnen vormen."