Vannacht zal het vallende sterren regenen

Vannacht zal het vallende sterren regenen

Hopelijk blijven de wolken vannacht lekker thuis, want de hemel zou kunnen oplichten met talloze vallende sterren. Dat komt omdat onze planeet zich door heel wat een hoop ruimtepuin begeeft. De zwerm, die de naam Gemini draagt, bestaat uit stofdeeltjes van de uitgedoofde komeet Phaëthon. Die komen in onze atmosfeer terecht en branden daar op, met het mooie natuurverschijnsel tot gevolg.

Lang opblijven of vroeg opstaan

De grootste kans om er een te zien heb je tussen 22u en 5u vannacht, maar ook de nachten daarna zullen er vallende sterren aan de hemel verschijnen. Het beste moment is tussen 4 uur en 5 uur. Wil je niet zo lang wachten, moet je richting het zuidoosten kijken. Tip: zoek een donker plekje op ver verwijderd van de lichten van een stad. Dan is de hemel op zijn donkerst.

Als alles meevalt, zouden er zo'n 70 vallende sterren per uur te zien zijn. Maar daarvoor zal je goed uit je doppen moeten kijken. De lichtflisten zullen niet uitsluitend op een kleine plek aan de hemel te zien zijn, maar overal. Dus oefen je nekspieren al maar.