Vandoorne ziet licht aan het einde van de tunnel

Vandoorne ziet licht aan het einde van de tunnel

Stoffel Vandoorne heeft dit seizoen tot dusver nog niet veel plezier beleefd aan zijn debuut in de Formule 1. Door aanslepende problemen met de motoren van Honda rijdt onze landgenoot rond met een uiterst onbetrouwbare wagen.

De voorbije Grote Prijs van Bahrein was tot dusver het absolute dieptepunt. Vandoorne kon er zelfs niet van start gaan, waarna hij voor het eerst openlijk tekenen van frustratie uitte. Anderhalve week later is de hemel al wat opgeklaard.

Tijdens de voorbije ‘in-season' testdagen in Bahrein waren er een paar hoopvolle signalen. Zo kon Vandoorne zowaar 81 rondjes afwerken, wat erop wijst dat er vooruitgang is geboekt.

«Het team heeft enorm hard gewerkt om onze problemen met de MGU-H te verhelpen», zegt Yusuke Hasegawa, de verantwoordelijke van het F1-departement van Honda. Ook Vandoorne is na de testdagen een stuk optimistischer.

«Na een paar moeilijke weken was de laatste testdag in Bahrein heel erg bemoedigend», zegt de West-Vlaming op de website van McLaren. «Zowel voor mij als voor het hele team was het de opsteker die we nodig hadden."

"We hebben nu een heleboel nuttige informatie verzameld over de richting waarin we uitgaan. We trekken naar Sochi met een beter gevoel dan na de race in Bahrein, toen we allemaal erg ontgoocheld waren.»

Vandoorne heeft alvast goede herinneringen aan het circuit van Sochi. Twee jaar geleden kroonde hij zich in Rusland tot wereldkampioen in het GP2-kampioenschap.