Vandenbroucke ongerust over slechte coronacijfers: "Heropenen terrassen totaal niet aan de orde"

Vandenbroucke ongerust over slechte coronacijfers: "Heropenen terrassen totaal niet aan de orde"

Minister Vandenbroucke roept iedereen opnieuw op van thuis uit te werken, tenzij het niet anders kan. Als we na de paasvakantie de scholen willen heropenen, dan zullen we veel voorzichtiger moeten zijn dan vandaag het geval is, waarschuwde de minister dinsdag in De Ochtend op Radio 1.

De evolutie van de coronacijfers verontrust Vandenbroucke. Er is een sterke circulatie van het virus, het aantal ziekenhuisopnames neemt sterk toe en de afdelingen intensieve zorgen beginnen opnieuw erg vol te lopen. Er liggen voor het eerst dit jaar opnieuw meer dan 500 mensen met COVID op die afdelingen.

Terrassen

De minister herhaalt daarom zijn oproep om enkel naar het werk te gaan als je niet kan telewerken. "Het telewerk moet vandaag in ere worden hersteld." Hij blikte vooruit naar de mogelijke heropening van de middelbare scholen na de paasvakantie. "Als we die doelstellingen willen bereiken, dan moeten we vandaag veel voorzichtiger zijn en een aantal afspraken terug op de agenda plaatsen en naleven", aldus Vandenbroucke.

Het pleidooi van N-VA om in de paasvakantie de terrassen te heropenen, is voor de sp.a-vicepremier dan ook totaal niet aan de orde. "Men vergist zich van discussie. Het is misschien sympathiek te discussiëren over versoepelingen, maar het is mensen een rad voor de ogen draaien."