Vanden Stock: "RSC Anderlecht heeft trainer tegen einde deze week"

Vanden Stock: "RSC Anderlecht heeft trainer tegen einde deze week"

RSC Anderlecht zit zes weken voor de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League nog steeds zonder hoofdtrainer. Volgens clubvoorzitter Roger Vanden Stock zal paars-wit tegen het einde van deze week de opvolger van Besnik Hasi beet hebben. "Anders zitten we met een groot probleem", zei Vanden Stock vanmiddag in Brussel, waar de kalender van het seizoen 2016-2017 voorgesteld werd. "We zoeken een trainer met kwaliteiten en liefst ook een palmares. Onze voorkeur gaat uit naar een buitenlandse coach", zei Vanden Stock, die ook voorzitter is van de Pro League. "Het is niet zo makkelijk om toptrainers te overtuigen, maar tegen het einde van de week kan de definitieve oplossing komen."

De 44-jarige Hasi bracht in totaal veertien jaar door bij Anderlecht. Nadat hij met de club in zijn eerste seizoen als hoofdcoach meteen kampioen speelde, amper enkele weken nadat hij had overgenomen van John van den Brom, slaagde hij er de volgende twee seizoenen niet in om de titel binnen te halen. Hasi begon aan zijn trainerscarrière bij Anderlecht als assistent-trainer in 2008. Ook als speler was hij van 2000 tot januari 2006 actief bij paars-wit.

Vanden Stock was ook tevreden met de toelating van de FIFA om de videoref te testen in de Jupiler Pro League. "Dat is de technologie van de toekomst en kan een goed hulpmiddel zijn voor onze scheidsrechters. De videoref is noodzakelijk als we vooruitgang moeten maken. België is altijd een voorstander geweest, wat dat betreft zijn we dus één van de pioniers", besloot de voorzitter van de Pro League.

bron: Belga