Vandalen geven Hollywood Sign opvallende aanpassing om 'aandacht te vragen voor borstkanker'

Vandalen geven Hollywood Sign opvallende aanpassing om 'aandacht te vragen voor borstkanker'

Het Hollywood Sign is een iconisch herkenningspunt, maar dankzij enkele vandalen werd het maandag iets minder herkenbaar. Voor even stond er niet 'Hollywood', maar 'Hollyboob'. Die aanpassing doet gniffelen, want 'boob' is het Engelse woord voor 'borst'.

Volgens politiechef Steve Lurie zijn er zes verdachten opgepakt. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor het betreden van privéterrein. De zes, vijf mannen en een vrouw, werden bij hun actie al snel opgemerkt door de politieagenten, zo schrijft de krant Los Angeles Times. Ze hebben verklaard dat ze met hun stunt aandacht wilden vragen voor borstkanker.

Niet eerste grapje

De vijftien meter hoge Hollywood-letters zijn in hun bijna honderdjarige geschiedenis wel vaker gebruikt voor al dan niet geslaagde woordspelingen. Zo werd paus Johannes Paulus II bij zijn bezoek in 1987 begroet met het woord 'Holywood' (holy betekent heilig). Een tiental jaar eerder hadden voorstanders van een mildere marihuana-wet de letters al eens in 'Hollyweed' veranderd. In 2017 werd dat nog eens overgedaan, naar aanleiding van de legalisering van het recreatieve gebruik van marihuana in de staat Californië.