Vandaag zacht met regen en opklaringen

Vandaag zacht met regen en opklaringen

Vandaag is het eerst zacht met regen. Later wordt het droog en licht bewolkt vanuit het westen. De maxima worden in voormiddag bereikt en liggen tussen 6 en 12 graden. Tijdelijk is het nog vrij winderig, meldt het KMI. Vanavond en -nacht blijft het droog en helder. In het oosten is er kans op aanvriezende mistbanken. Minima tussen -2 en +4 graden. Morgen blijft het droog en wordt het op de meeste plaatsen zonnig. In de Ardennen blijft het op sommige plaatsen grijs. De maxima liggen tussen 2 graden in Hoog-België en plaatselijk 8 graden in Vlaanderen.

Woensdag blijft het waarschijnlijk grijs met laaghangende bewolking, nevel of mist die 's ochtends lokaal kan aanvriezen. De Ardense Hoogten maken een grotere kans op zon. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden afhankelijk van de zonneschijn. De laatste dagen van 2016 verlopen droog met na het verdwijnen van het ochtendgrijs brede opklaringen. De nachten worden koud met overal vorst. Overdag wordt het niet warmer dan 2 of 3 graden in het centrum van het land.

Op Nieuwjaarsdag bereikt ons mogelijk een storing vanaf het noordwesten die vooral ten zuiden Samber en Maas voor wat winterse neerslag zou kunnen zorgen.

bron: Belga