Vandaag regenachtig, vanaf morgen opnieuw zon

Vandaag regenachtig, vanaf morgen opnieuw zon

Maandag trekt een zwakke regenzone van noord naar zuid over ons land. Hierdoor hangt er soms vrij veel bewolking en kan er in de namiddag vooral in het zuiden van het land wat lichte regen vallen. In het westen van het land is het al droog en klaart het op. Het wordt minder warm, met maxima tussen 19 en 23 graden. Er staat een matige wind uit het noordnoordwesten, meldt het KMI.

Dinsdag hangt er aanvankelijk nog plaatselijk wat nevel maar al snel wordt het overal zonnig en licht bewolkt. Het wordt warm met maxima van 20 graden aan de kust en in de Ardennen en 24 tot 25 graden elders.

Woensdag schuift het hogedrukgebied weg naar het oosten maar we genieten nog altijd van zonnig, warm en rustig weer. De wind is eerst zwak uit veranderlijke of zuidelijke richtingen, draait later naar het westen en neemt toe tot matig. De temperaturen bedragen 22 tot 23 graden aan zee en op de Ardense Hoogten en rond 25 of 26 graden elders in het land.

Donderdag zorgen de resten van een storing voor meer bewolking maar het blijft droog. In de loop van de namiddag krijgen we vanaf het westen opnieuw mooie opklaringen. Het is wel iets minder warm met maxima van 19 tot 23 graden. Ook vrijdag is het nog mooi, droog en rustig al schuift er geleidelijk meer hoge en middelhoge bewolking over het land. Maxima van 20 tot 25 graden.

Onder invloed van een depressie nabij Schotland krijgen we tijdens het weekend meer wisselvallig weer en meer wind. Zaterdag kunnen er al enkele buien vallen en er is kans op onweer maar zijn er ook nog opklaringen. Zondag trekt een meer actieve regenzone over het land en die zal ook nog maandag ons weer beheersen. Het wordt dan ook enkele graden frisser met maxima rond 20 graden.

bron: Belga