Vandaag blijft het droog, maar daarna keert de regen terug

Vandaag blijft het droog, maar daarna keert de regen terug

Het blijft vandaag in de meeste streken droog met afwisselend zon en wolken, maar 's ochtends kan er nog wel een bui vallen langs de Luxemburgse en Duitse grenzen. In de namiddag ontstaan er stapelwolken. De westen- tot noordwestenwind waait zwak of lokaal soms matig. De maxima schommelen tussen 19 en 25 graden, zo meldt het KMI. Ook komende nacht is het droog met brede opklaringen en enkele hoge sluierwolken. Op het einde van de nacht verschijnen er meer wolken in het uiterste westen, eventueel vergezeld van wat gedruppel. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind waait zwak, aan zee matig, uit noordwest krimpend naar west tot zuidwest.

Morgenochtend zijn er nog opklaringen in het oosten, maar vanuit het westen wordt het zwaarbewolkt met soms wat regen of een bui, vooral dan over de noordelijke landshelft. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. De wind waait eerst zwak en later matig uit het zuidwesten tot westen.

Donderdag en vrijdag is het wisselvallig met dikwijls veel bewolking en soms buien, eventueel met onweer.

Van zaterdag tot maandag blijft het wisselvallig met af en toe buien maar ook langere droge perioden met bredere opklaringen. De maxima in het centrum liggen rond 23 graden.

bron: Belga