Vanavond is er (eindelijk) de Apple Watch

Vanavond is er  (eindelijk) de Apple Watch

Als we Apple-ceo Tim Cook mogen geloven, dan zal het slimme horloge begin april op de markt komen in de VS. Later die maand zal het toestel ook in Europa en op de Aziatische markten te verkrijgen zijn. Het is nog af te wachten of het horloge onmiddellijk in België beschikbaar zal zijn, omdat Apple zich waarschijnlijk eerst zal concentreren op de grote Europese afzetmarkten, zoals Duitsland en Frankrijk.

Belangrijker echter is de vraag: hoe diep zullen Apple- fans in de portefeuille moeten tasten om eigenaar te worden van deze Apple Watch? Volgens het bedrijf zelf zal het goedkoopste model, de Apple Watch Sport, te verkrijgen zijn vanaf 349 dollar. In euro's mag je op minstens hetzelfde bedrag rekenen. De prijzen voor de andere modellen van de Apple Watch zullen vermoedelijk een pak hoger liggen. Zowel het bandje, het kastje als de sluiting van de horloge zijn zelf te kiezen. De normale Apple Wacht met leren band en de gouden Apple Watch Edition van 18-karaats goud hebben wellicht een hoger bedrag prijskaartje staan.

«De Apple Watch is niet zomaar een horloge», zo anticipeerde Cook. Maar momenteel is er weinig bekend over wat het slimme horloge precies zal kunnen. Wellicht zal het de tijd kunnen tonen, notificaties kunnen lezen, stappen kunnen tellen en fitnessactiviteiten kunnen registreren. Ook betalingen via Apple Pay en het communiceren naar andere Apple Watch dragers zullen tot de opties behoren. Om Apple Watch optimaal te kunnen gebruiken, heb je minstens een iPhone 5 nodig. Ook zal de Apple Watch enkel GPS- informatie kunnen bijhouden als je iPhone in de buurt is. Niet zo handig tijdens het joggen.

Een laatste element waar velen zich vragen over stellen, is de batterijduur van de Apple Watch. Geruchten doen de ronde dat de batterij bij normaal gebruik iets langer dan een dag zou meegaan, bij continu gebruik vijf uur. Op twee uur tijd zou het horloge volledig terug opgeladen zijn.