Vanaf woensdag weer zomers weer

Vanaf woensdag weer zomers weer

Deze namiddag zijn er aanvankelijk nog regen of buien in het oosten van het land, met plaatselijk nog kans op een donderslag. Daarna wordt het droger en wisselend tot soms zwaarbewolkt. Op het einde van de dag is er opnieuw kans op enkele lokale buitjes in het noorden en de kuststreek. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen met rukwinden tot 60 kilometer per uur. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 20 en 22 graden elders in het land. Dat meldt het KMI. 's Avonds en 's nachts komen er geleidelijk meer opklaringen. In het noorden en het oosten van het land is er kans op enkele lokale buitjes. In het tweede deel van de nacht kan er zich lage bewolking vormen in de Ardennen en in het westen van het land komen hoge wolken binnen drijven. De minima schommelen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen, tussen 14 en 16 graden elders.

Morgen wordt het meestal zwaarbewolkt, met in de Ardennen en het westen kans op wat lichte regen of buitjes. Elders blijft het meestal droog. In de loop van de namiddag komen er geleidelijk opklaringen in het centrum en het westen van het land. De maxima schommelen tussen 16 en 22 graden. 's Nachts komen er lage wolkenvelden in het westen. Elders worden de opklaringen breder, maar is er vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 17 graden in het westen.

Dinsdagochtend is er in het centrum en in het oosten kans op nevel en mist. In het westen verwachten we eerst lage bewolking. In de loop van de dag wordt het droog en lichtbewolkt. De temperaturen liggen tussen 19 en 24 graden.

Van woensdag tot vrijdag wordt het meestal zonnig en warm. De temperaturen liggen rond de 26 graden, op vrijdag zelfs 29 graden of meer. Vanaf zaterdag wordt het wisselend bewolkt en neemt de kans op regen en onweer toe. De temperaturen dalen tot 21 of 22 graden op zondag.

bron: Belga