Vanaf vandaag is Google Photos niet langer gratis: Zo red je al je foto’s

Vanaf vandaag is Google Photos niet langer gratis: Zo red je al je foto’s
AFP / A. Pike

Het is gedaan met gratis elke foto te bewaren in Google Photos. Sinds vandaag is de opslagruimte in de dienst van Google beperkt tot 15GB. De aanpassing, die aangekondigd werd in november, heeft als doel om meer mensen te laten overstappen naar Google One, waar je vanaf 1,99 euro per maand 100GB ruimte kan krijgen.

80% kan nog drie jaar zorgeloos uploaden

Toch moeten de meeste gebruikers van Google Photos niet meteen te vrezen voor hun foto’s. De limiet van 15GB geldt enkel voor beeldmateriaal dat vanaf nu geüpload wordt. Zo’n 80% van de mensen met een account op Google Photos zouden nog drie jaar kunnen voortgaan voor ze de limiet naderen. Google zal hen daar ook op tijd op de hoogte van brengen.

Gebruikers vinden in hun account een persoonlijke veronderstelling van wanneer ze de limiet zullen bereiken. Google voegde in mei ook een extra tool aan de service toe die je helpt om al die foto’s en filmpjes te beheren. Zo zal het beelden voorstellen die je misschien wil verwijderen omdat ze bijvoorbeeld vaag of screenshots zijn, of heel grote video’s.