Vanaf vandaag geen dagelijks rapport over coronacijfers meer op zondag

Op het dashboard van Sciensano zullen voortaan geen nieuwe coronacijfers meer verschijnen op zondag. Op die dag verdwijnt ook het dagrapport. De FOD Volksgezondheid heeft beslist dat de Belgische ziekenhuizen de registratie van de ziekenhuiscijfers op zaterdag mogen uitstellen tot zondag. De cijfers zullen dus op maandag gepubliceerd worden.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Het ingeven van de cijfers betekent een zware administratieve last voor de ziekenhuizen. Die komen de voorbije weken echter steeds meer onder druk te staan door het stijgend aantal besmettingen en patiënten. Daarom moeten ze voortaan de cijfers niet meer ingeven op zaterdag, maar dus enkel op zondag.

Geen update

Door die beslissing zal er zondag dus geen dagrapport zijn met de cijfers van Sciensano. Ook het dashboard toont die dag geen geüpdatete cijfers, zelfs niet van het aantal besmettingen, vaccinaties en overlijdens. Alle cijfers die tijdens het weekend geregistreerd worden, zijn op maandag te raadplegen. "Vanaf 9 uur op het dashboard, en vanaf 11 uur in het dagrapport", aldus Van Gucht.