Van werken word je ongelukkig

Van werken word je ongelukkig

Door gebruik te maken van een app, Mappiness genaamd, kwamen de onderzoekers tot de resultaten van hun onderzoek. De app stuurde op verschillende tijdstippen van de dag vragen, zoals wat ze aan het doen waren en hoe ze zich hierbij voelden. Meer dan een miljoen mensen werd ondervraagd. Opmerkelijk was dat wanneer we op ons werk waren ons geluk zo'n 8% daalde.

Buiten op het werk voelen we ons minder gelukkig wanneer we staan te wachten, wanneer we onze financiën doen, bij meetings of in de klas en wanneer we vast staan in het verkeer. We voelen ons het gelukkigste wanneer we seks hebben. Ons geluk stijgt dan met zo'n 14%.

Gelukkig zijn er enkele manieren om het werken een beetje aangenamer te maken. Allereerst kan je met je baas eens babbelen over flexibele uren. Flexibele uren zorgen ervoor dat we al eens wat langer kunnen slapen, en goede nachtrust werkt altijd. Als dat niet werkt, kan je tijdens je pauze eens een spelletje op je gsm spelen. Dit zou de productiviteit kunnen verhogen op de werkvloer. En natuurlijk, een goede band met de collega's maakt alles een klein beetje meer uit te houden.